diumenge, 17 de novembre del 2013

Visita al MNAC

El passat dimarts, des de l'àmbit de plàstica,  vam visitar el MNAC, concretament l'exposició "Històries en relleu", una recorregut per a treballar algunes escultures del segle XX. Personalment hem va semblar una activitat molt interessant ja que vam poder veure quines activitats es fan amb nens d'educació infantil en aquest museu.

Aquest és l'edifici del museu per fora:



                                   http://www.absolutbcn.com/wp-content/uploads/2013/05/MNAC.jpg

i per dins:



En primer lloc m'agradaria dir que l'educadora ens va recomanar que abans de fer una visita amb els nens i nenes treballem l'escultura o el tema de l'exposició, així com també desprès de l'activitat.

A continuació explicaré el recorregut que vam realitzar i les diferents activitats que vam fer:

Un cop iniciada l'activitat vam aturar-nos a una sala. Allà l'educadora ens va preguntar sobre què veiem a la sala i vam contestar que escultures de diferents colors degut al seu material. Tot seguit vam veure una escultura de Manolo Hugue anomenada La catalana asseguda feta de fang i que va realitzar per recordar un amic que va morir. 

                                                  La catalana asseguda

Tot seguit vam poder experimentar amb la pedra, veure les eines amb les que es treballa i amb un material semblant al fang: la plastilina.

                                                            Plastilina            
                               
       

A partir de la plastilina vam pensar quines accions podem fer amb elles. La monitora va posar una música i havíem de fer les accions que anava dient (doblegar, fer un xurro, trencar...)


Tot seguit vam imaginar que teníem un cisell i un martell, eines per a treballar la pedra, i a partir d'una música havíem de seguir el ritme com si piquéssim.

                                                                                                                       
A una altre activitat vam treballar les diferents parts del cos i a la vegada les perspectives i punts de vista. Aquesta activitat la vam fer a partir de La Gitaneta de Joan Rebull.                                                                           
       La Gitaneta    

Tot seguit vam visualitzar una obra de Leandre Cristòfol titulada Nit de Lluna. A partir d'aquesta obra vam pensar diferents maneres de representar a un ésser estimat.

Nit de Lluna      http://art.mnac.cat

Tot seguit vam fer de ballarines. Quan sonava la música podíem moure'ns però quan hi havia silenci l'escultura es quedava quieta. 
Desprès d'aquesta activitat vam haver de buscar dues escultures a partir de dues pistes. Les obres a trobar eren Personatge dempeus L'home cactus.

                                                          
    Personatge dempeus                                                               L'home cactus
      http://art.mnac.cat                                                         http://art.mnac.cat

Per últim vam veure la Dona amb barra de pa, una escultura realitzada amb la tècnica del repussat.

                                                    Dona amb barra de pa
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada