dimecres, 6 de novembre del 2013

Com parlar bé en públic

Ja he acabat el llibre de Com parlar bé en públic i realment penso que és de gran ajuda per a totes les persones que com jo comencem en un món on el discurs oral és important.



Penso que tothom, encara que no estigui en una professió que necessiti el discurs oral, l'hauria de llegir perquè els humans ens caracteritzem precisament per la capacitat del llenguatge oral. L'educació hauria de tenir més en compte aquesta característica i treballar-la per tal de poder facilitar la comunicació de tots els humans. Aquest llibre per tant, és una espècie de manual que ens dóna i ens facilita alguns consells per parlar en públic correctament i ens els exemplifica per facilitar-nos la seva comprensió.

M'agradaria a més a més exposar el decàleg del bon comunicador que els seus autors, Joana Rubio i Francesc Puigpelat han establert:

1.-Parlar amb frases curtes de construcció sintàctica simple.
2.- Separar les frases per pauses i silencis. Marcar les pauses.
3.- Fer canvis de to. Utilitzar preguntes i preguntes retòriques. Utilitzar exclamacions.
4.- Aprofitar l'efecte de les repeticions de paraules o conceptes.
5.- Jugar amb les oposicions i les antítesis.
6.- Avançar i recular en l'argument del discurs.
7.- Enumerar i marcar les enumeracions(un, dos, tres, etc.) .
8.- Utilitzar connectors per articular clarament el discurs.
9.- Posar exemples i comparacions, contar paràboles, utilitzar metàfores, baixar el què és abstracte a alguna cosa concreta.
10.- Utilitzar l'acudit o l'anècdota personal per a aproximar-se al públic i fixar millor els missatges.

A partir d'ara ja sabeu quins són els aspectes més importants que cal tenir en compte a l'hora de parlar en públic segons dos grans especialistes. Penseu-hi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada