dissabte, 9 de novembre del 2013

Conferència LOMCE

El dia 29 d'octubre, a l'hora de seminari, vam assistir a la conferència realitzada per Blai Gasol sobre la LOMCE o llei Wert a l'auditori de la facultat.

Aquest senyor ens va explicar que la LOMCE és la llei de millora d'una llei que mai es va arribar a aplicar, la LOCE.

La LOMCE o llei Wert té tres característiques principals:

  1. Recentralitzadora: Pretén trencar algunes competències establertes en les comunitats autònomes com la llengua pròpia. A més a més, estableix avaluacions externes a primària, ESO i batxillerat que s'han d'aprovar obligatòriament amb un 5 o una nota superior per poder accedir a la següent etapa educativa. El resultat obtingut d'aquestes proves serà un 30 % de la nota final de la ESO i un 40 % de batxillerat. El contingut d'aquestes proves i els criteris d'avalaució seran els mateixos per a totes les comunitats autònomes i els establirà l'Estat.
  2. Conservadora i polititzada: un dels objectius de la Unió Europea per l'any 2020 és haver disminuït el nombre d'estudiants que deixen els estudis durant l'etapa escolar. La LOMCE pretén aconseguir aqeust objectiu a partir de la creació d'una educació segregadora, és a dir, una escola on els alumnes a l'ESO estiguin dividits segons si volen fer batxillerat o cicle formatiu desprès d'aquesta etapa educativa. A més a més, avança a 15 l'edat per a poder començar un cicle formatiu.
  3. Impedeix la immersió lingüística: el castellà esdevindrà la llengua vehicular. Aquest aspecte suposa un clar atac sistemàtic contra les llengües pròpies d' algunes comunitats autònomes impedint, d'aquesta manera, cohesionar la societat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada