diumenge, 24 de novembre del 2013

Tipus de Power Point

A GITIC he après una altre cosa nova: hi ha diferents tipus de Power Point.

Un Power Point està format per diversos elements: diapositives, objectes, accions i transicions.
Les diapositives podríem dir que són les diferents pàgines en que dividim un document Power Point. Dins les diapositives hi ha els objectes, són les imatges i el text.  Aquestes imatges i el text apareixen d'una manera o d'una altre segons l'acció establerta i formen la diapositiva completa. Aquestes diapositives a la vegada tenen transicions que són efectes visuals o musicals que hi introduïm.



En Jordi ens ha explicat diferents tipus de Power Point però a mi m'han impactat sobretot dos, el tradicional i el d'ús creatiu i multimèdia.


  • Power Point tradicional: estic segura que gairebé tots i totes hem visualitzat un Power Point d'aquest tipus. És aquell que utilitza el professor per fer les seves classes sense tenir en compte la reacció dels alumnes, la situació de l'aula...

  • Power Point d'ús creatiu i multimèdia: es poden utilitzar per diferents situacions:
    • Explicació d'un lloc a partir d'una imatge.
    • Transmetre emocions al públic.
    • Subratllar, canviar de color...a alguna part d'un text, poema, conte projectat a la pantalla.
Per triar el tipus de Power Point a realitzar hem de tenir clars els objectius comunicatius, és a dir, què volem transmetre, idees o emocions? Si volem transmetre idees utilitzarem un Power Point tradicional mentre que si el què volem és emocionar i transmetre emocions al públic escollirem fer un Power Point d'ús creatiu o multimèdia. A vegades, no ens parem a pensar quin és l'objectiu del nostre discurs i no ens aturem a meditar quin tipus de presentació realitzar fet que provoca que els objectius no s'assoleixin. Penso i intentaré que a partir d'ara abans de realitzar una presentació em pari a pensar en quins són els meus objectius i establir d'aquesta manera la presentació Power Point que utilitzaré.


Clica aquí  per saber-ne més sobre el Power Point i els diferents tipus que existeixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada