divendres, 13 de desembre del 2013

Pronuncíem bé la doble L?

A Coed hem fet una activitat que m'ha semblat molt interessant. 
La Rosa ens ha dit que ens havíem de dividir segons si pronunciàvem bé la doble L o no. Un cop realitzats els dos grups, a la pissarra hi havia diferents paraules escrites, segons si tenien la ll al principi, al mig o al final. Algunes paraules eren, llapis, llibre, allà, calla i cavall.

Un membre de cada grup feia una passa endavant i un dels dos llegia una paraula de cada posició. L'altre havia de decidir si es quedava al grup on era o es canviava. Així, successivament ho hem fet tots i ens han quedat tres grups:

1.- NO: no saben pronunciar la doble L.

2.- MIG: saben pronunciar la doble L segons la posició en la que estigui.

3.- SI: saben pronunciar la doble L en qualsevol posició. En aquest grup, a més a més, podríem establir una subdivisió ja que hi ha les persones que la saben pronunciar però quan parlen en la vida quotidiana no la utilitzen correctament i aquelles persones que la utilitzen en la seva vida quotidiana.

Aquesta activitat ens ha demostrat que no tot és blanc o negre, és a dir, que no tot són extrems i que també hi ha persones dins els límits i que no formen part de cap pol. D'altra banda ens ha ajudat a descobrir la nostra pronúncia de la doble L ja que hi havia gent que pensava que la pronunciava bé i desprès sse n'ha adonat que no era així, i  a l'inrevés. 

M'agradaria compartir una web amb tots vosaltres que vaig utilitzar l'any passat quan estudiava fonètica i em va ajudar molt. En aquesta pàgina pots escoltar tantes vegades com vulguis paraules amb el so que triïs i treballar amb altres webs que pots trobar a enllaços. Aquí us deixo el link http://www.ub.edu/sonscatala/index.html
Per últim, penso que molta gent no dóna importància a pronunciar correctament les diferents grafies de la nostra llengua i crec que s'hauria de prendre consciència i canviar aquesta mentalitat perquè en el fons, nosaltres serem un dels models dels nens i aquests han d'aprendre a parlar correctament. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada