dimarts, 15 d’octubre del 2013

El llenguatge no verbal

Quan parlem què fan les nostres mans? Què transmet més la veu o el cos?

A COED la Rosa ens ha repartit a cada grup de 4 o 5 persones un article i l'hem hagut de resumir. El meu grup hem tractat l'article que parlava sobre aquest tema: el llenguatge no verbal i la seva importància.

Desprès d'haver llegit aquest article i haver-ne realitzat la síntesi hem pogut determinar que quan estem fent un discurs no únicament hem d'estar pendents d'allò que diem sinó també d'allò que mostrem. El nostre cos ens pot delatar i fer adonar al públic que estem nerviosos, que no tenim ganes de fer allò que estem fent o simplement que preferiríem no fer-ho.

Una bona postura corporal pot dir molta informació, i potser és veritat que una imatge val més que mil paraules. Veiem-ne un exemple:



En aquesta fotografia hi ha representades dos dibuixos de dues converses, que tot i que les persones que parlen són les mateixes, són completament diferents. A la conversa representada a l'esquerra els dos protagonistes mostren incertesa i inseguretat (creuar les cames) i a més a més es pot deduir que no són gaire agradables ni oberts ja que tenen les cares series i els braços creuats. Per tant, podríem dir que és una conversa freda i distant. En canvi, si mirem la conversa representada a la dreta podem veure que és una conversa més amigable i més pròxima per l'expressió de cara i la posició corporal.

Per tant, hem de tenir en compte la nostra posició a l'hora de parlar i no només en aquesta situació sinó sempre, ja que el llenguatge no verbal està sempre present.

A continuació podeu llegir la síntesi de l'article sobre el qual vam treballar el meu grup.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada