dijous, 17 d’octubre del 2013

Un nou aprenentatge...

Alguna vegada us heu plantejat quin tipus de vídeo esteu veient?
Jo fins avui no m'ho havia plantejat mai. A la classe de GITIC d'avui, en Jordi ens ha parlat sobre els vídeos i els tipus que hi ha. El llenguatge audiovisual, és a dir, el llenguatge que s'utilitza al vídeo és el proposat per Joan Ferrés. Aquest tipus de llenguatge ens comunica les idees a partir de les emocions.

Per experimentar amb els dos tipus de vídeo hem visualitzat un vídeo lliçó i un vídeo motivador.
El primer tipus de vídeo visualitzat es caracteritza per transmetre idees de manera objectiva tal i com diu Joan Ferrés al capítol 1 del llibre Vídeo y educación, aquests tipus de vídeo s'ha de veure individualment per tal de captar i assimilar la informació transmetre. El segon tipus de vídeo, en canvi és un vídeo motivador que són aquells que s'han de veure en grup per tal d'extreure unes conclusions conjuntament un cop vist el vídeo.  L'objectiu d'aquests vídeos es que es porti a terme una acció a partir de les emocions trameses.

Aprofito aquesta entrada per fer un aclariment. Un arxiu és un vídeo quan aquest té imatge en moviment. Les persones molt sovint, quan veiem fotografies que passen pensem que és un vídeo i no és així, aquests arxius són presentacions.

Per acabar aquesta entrada, m'agradaria dir que com a alumne, i ara com a futura mestra els vídeos motivadors són molt més eficaços, és a dir, assoleixen els seus objectius, i ho fan a partir de les emocions. Per això m'agradaria que alguns mestres, si llegeixen aquest bloc, es plantegessin l'eficàcia dels vídeos lliçons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada