dilluns, 30 de setembre del 2013

El bon comunicador

Ja hem engegat el nostre treball sobre el bon comunicador. En primer lloc, vam formar els grups; el meu grup està format per la Mònica Tamayo, la Paula Sardà, l'Adrià Soriano, la Laura Puertas, l'Aran Soler i jo. En segon lloc vam triar el nostre bon comunicador: Eduard Punset. Ara aquests dos mesos que tenim per endavant, octubre i novembre hem de seguir l'activitat d'aquest.



Per triar el bon comunicador prèviament a classe de COED vam dir cadascú de nosaltres una persona que penséssim que és bon/a comunicador/a i tres adjectius que el/la descrivissin. Van sortir molts comunicadors, com Pilar Rahola, Josep Guardiola, Xavi Corral i/o Josep Cuní. Els adjectiu que més van descriure els nostres comunicadors van ser clar, breu, concís, natural, parla amb bon to, volum i velocitat, entre d'altres.

Personalment penso que aquest treball ens servirà per adonar-nos si realment un bon comunicador té les qualitats que pensem que el fan ser bon comunicador i si aquestes són necessàries per a comunicar. A més a més, com és un treball en grup, ens servirà per aprendre a treballar millor en grup ja que ens hi hem d'acostumar perquè quan siguem en el món professional gairebé sempre treballarem en equip i n'hem de saber.

Podeu veure el bloc d'Eduard Punset aquí.

divendres, 27 de setembre del 2013

El llenguatge i la llengua

El llenguatge és més que un mitjà de comunicació, és una capacitat humana. Els humans som els únics éssers vius que ens podem comunicar a partir d'un llenguatge, aquest és omnipotent ja que està present en nosaltres des del moment n què ens llevem fins que ens tornem a dormir.

Per a definir el concepte llenguatge cal tenir en compte diferents elements:

1.- L'organització de l'entorn: el llenguatge ens ajuda a ordenar el món i el redueix. Exemple: dins el mot arbre, n'hi ha de diversos tipus.

2.- El pensament: nosaltres, els humans pensem en paraules.

3.- La memòria: el llenguatge ens ajuda a narrar el passat i explicar-lo.

4.- L'autoexpressió: les persones parlem amb nosaltres mateixes i aquest diàleg és més fluït que quan parles amb una altra persona.


Les llengües en canvi, són autèntics monuments de la naturalesa i estan estructurades de manera tan sòlida que no es poden destruir.
Podem definir aquest concepte com un sistema de signes orals, també reflectit en codi escrit, propi d'una comunitat.  Una llengua serà una llengua si té i compleix 5 nivells diferents, que són:

1.- Pragmàtic: l'ús que en fem és diferent. (DISCURS O TEXT)

2.- Semàntic: ha de tenir significat. (ORACIÓ O PARAULA)

3.- Sintàctic: ha de ser correctament gramatical. (SINTAGMA)

4.- Morfològic: ha de presentar morfemes, per exemple nen/a. (MORFEMA)

5.- Fonètic: ha de tenir sons propis i diferenciats per ser considerada única. (FONEMA O SO)

Per tant, cal parlar en propietat i utilitzar correctament aquests dos conceptes que tot i que són semblants, són diferents.

dimecres, 25 de setembre del 2013

Les Webquests i l'espai edu3.cat

Durant les segones jornades de Webquest,  l'any 2006,  es va definir el concepte Webquest de la següent manera : "Una WebQuest és una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d’Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d’un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats." 
Penso que totes les persones que són o serem mestres en un futur hauríem de conèixer l'existència d'aquests recursos ja que són una manera diferent de treballar amb els infants.


En aquest vídeo podeu veure la proposta de treball que porten a terme els alumnes de cicle superior de primària d'una escola d'Esplugues de Llobregat.

Edu3.cat




Per últim, m'agradaria recomanar l'espai edu3.cat, un espai on es pot trobar molt material audiovisual útil, ordenat per assignatures, per a ensenyar alguns coneixements o conceptes als nens i les nenes. Deixo l'enllaç per què qui vulgui pugui fer-hi una ullada.


http://www.edu3.cat/

dimarts, 24 de setembre del 2013

Treballem amb Google Drive

En aquesta entrada m'agradaria explicar-vos què és, per a què serveix i la pràctica que hem realitzat sobre Google Drive.
Google Drive és una eina que permet  publicar diferents tipus de documents a la xarxa
(on-line). Aquests documents únicament els podran veure aquelles persones que tú triis. Personalment he conegut l'existència d'aquesta eina a la classe de GTIC.  Google Drive facilita les coses en el moment de fer treballs ja que permet que els membres d'un mateix grup redactin un mateix document alhora i d'aquesta manera ens estalviem temps alhora de cohesionar els diferents documents d'un mateix treball com a conseqüència d'haver treballat individualment. Per tant, Google Drive és una eina de gran ajuda i des d'aquí animo a tothom que no l'utilitzi que s'animi a provar-la, sobretot aquelles persones que treballen amb equip.

A la classe de GTIC, en grups de 4 persones, vam haver de crear i compartir un document, una presentació i un formulari sobre algun tema. El meu grup vam triar el tema de les noves tecnologies a les aules. A continuació he penjat el primer treball realitzat amb aquesta nova eina de gran utilitat, Google Drive.





En primer lloc, el document de text: 




En segon lloc, la presentació:



Per últim, el formulari :



dimecres, 18 de setembre del 2013

Declaració d'intencions

Benvinguts al meu bloc, em dic Carla i aquest any he començat a estudiar Educació Infantil a Blanquerna. 

En aquest espai, a mesura que el curs vagi avançant, aniré compartint, amb totes aquelles persones que ho desitgin, els nous coneixements que em semblin més interessants, activitats que fem  i les meves reflexions sobre alguns temes tractats a classe.